Matematik

Hjælp

16. maj 2021 af benbenbenji - Niveau: B-niveau

Er lost med denne opgave

En parabel er graf for funktionen

f(x)=x^2+k\cdot x-1

Det oplyses, at parablen har toppunkt i T(-2,f(-2))

Bestem k, og udregn andenkoordinaten til parablens toppunkt.


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. maj 2021 af ringstedLC

Du ved noget om f '(Tx) = f '(-2) = ? 


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. maj 2021 af Januar2021 (Slettet)

k = 4

f (x) =  x2 + 4 ·x -1

f ( -2) = (-2)2 + 4 · (-2) -1 = -5

Toppunkt har koordinaterne ( x, y ) =  (-2 , -5 )  


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2021 af AMelev

Du kan også bruge toppunktsformlen FS side 16 (77). Benyt 1.koordinaten til at bestemme k = b.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2021 af Januar2021 (Slettet)

Supplering til svar # 2

Jeg skulle selvfølgelig have skrevet, hvordan jeg kom frem til resultatet. ( k )

-2 = - b / 2a  

-2 = -b / 2 · 1

2 ·(- 2 ) = - b

- 4 = - b

4 = b ( som er k )


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll}& \textbf{toppunktets}\\& \textbf{2. koordinat:}\\&& y_T=c-a\cdot {x_T}^2=-1-1\cdot (-2)^2=-1-4=-5 \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.