Matematik

Geogebra!

26. maj 2021 af NANAA1992 - Niveau: C-niveau

Udviklingen i et fostervægt kan med tilnærmelse beskrives ved modellen

    y=0,349x3,13, 

a: hvor y er vægten (målt i gram) af et foster, der er x uger gammelt.

Bestem vægten af et foster, der er 20 uger gammelt.

y=0.349*20^3.13 = 4121.44 

er den rigtig ?

b: Ved en undersøgelse skønner jordemoderen, at fosteret vejer 1200 gram.

Hvor mange uger gammelt er fosteret?

(hvorfor kan jeg ikke løse den i geogebra! Tjek den vedhæft fil tak

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2021 af OliverHviid

a'eren er OK, men husk lige enhederne. Fosteret vejer 4121,44 g når det er 20 uger gammelt. Jeg kan desværre ikke hjælpe med b'eren da jeg ikke selv bruger Geogebra.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2021 af Hmmma

Opgave b:

y er som beskrevet væten (målt i gram) af et foster, der er x uger gammelt. Da du får opgivet vægten til 1200 g, må det altså svare til din y-værdi:

1200=0.349x^3.13

Du skal altså bare isolere x og så får du resultatet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2021 af StoreNord

Skriv y=2100


Skriv et svar til: Geogebra!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.