Fysik

Bold

29. maj 2021 af Kasperbk20 - Niveau: B-niveau

Help opgave d

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2021 af mathon

     \small \begin{array}{llllllll} \textbf{d)}\\& 90%\textup{ af den mekaniske}\\& \textup{energi bevares:}\\&& m\cdot g\cdot h_2=0.90\cdot m\cdot g\cdot h_1\\\\&& h_2=0.90\cdot h_1\\\\&& h_2=0.90\cdot \left ( 1.4\;m \right ) \end{array}


Svar #3
29. maj 2021 af Kasperbk20

Tak for hjælpen, men hvor får du det udtryk fra?

#2

     \small \begin{array}{llllllll} \textbf{d)}\\& 90%\textup{ af den mekaniske}\\& \textup{energi bevares:}\\&& m\cdot g\cdot h_2=0.90\cdot m\cdot g\cdot h_1\\\\&& h_2=0.90\cdot h_1\\\\&& h_2=0.90\cdot \left ( 1.4\;m \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2021 af mathon


              \small \small \begin{array}{llllll}& \textup{Den mekaniske energi}\\& \textup{er givet ved:}\\&& E_{mek}=m\cdot g\cdot h+\frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2\\\\& \textup{som i \o verste stilling}\\& \textup{er:}\\&& E_{mek}=m\cdot g\cdot h \end{array}


Svar #5
29. maj 2021 af Kasperbk20

Men hvorfor sætter du det så lig med hinanden, og kan du forklare hvorfor du sætter 0.90 ind?


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. maj 2021 af mathon

Når 10% energi tabes er der 90% af den oprindelige energi tilbage dvs = 0.90 gange den oprindelige energi.


Svar #7
29. maj 2021 af Kasperbk20

Det er jeg med på, men i hvilken formel indsætter du 0.9?. Og hvorfor sætter du udtrykkene lig med hinanden?


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. maj 2021 af mathon

0.9 indsættes ikke i nogen formel.

                                                            \small \begin{array}{llllll}&& m\cdot g\cdot h=0.90\cdot m\cdot g\cdot (1.4\;m)\\\\&& h=0.90\cdot (1.4\;m)=1.26\;m \end{array}


Svar #9
30. maj 2021 af Kasperbk20

Jeg fandt ud af det, tak for hjælpen


Skriv et svar til: Bold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.