Matematik

Pulsen fordobles

08. juni 2021 af Jonas0402 - Niveau: B-niveau

Hej nedenunder kan i se opgaven. Jeg fik in slags øve ark så jeg kan forberede mig til en rigtige eksame og jeg har svært ved at forstå spørgsmålet og hvad jeg skal gøre for at svare på den.

Når der sammelignes af de forskellige dyrarter er det med en god tilnærmelse en portenssammehæng mellem de forskellige dyrarters kropsvægt (x) i kg og deres puls i slag pr. min, (S)

modellen: S(x) = 195 * x^-0,20

Hvis pulsen fordobles fra en art til en anden art hvor mange procent ændres på vægten?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. juni 2021 af mathon

                            \small \begin{array}{lllll}&& y=b\cdot x^a\\\\&& 1+r_y=\left ( 1+r_x \right )^a\\\\&& 1+r_x=\left ( 1+r_y \right )^{\frac{1}{a}} \end{array}


Svar #2
08. juni 2021 af Jonas0402

hej igen, hvad var nu rog rog hvilke tal skal jeg sætte ind?

Ellers tak for de 3 formler jeg skriver dem ind i min noter nu :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2021 af mathon

                  \small \begin{array}{lllll} 1+r_x=2^{\frac{1}{-0.20}}=0.03125\\\\ r_x=0.03125-1=-0.96875\\\\ \textup{Fordoblet puls giver en reduceret kropsv\ae gt p\aa \ }96.9\% \end{array}


Skriv et svar til: Pulsen fordobles

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.