Fysik

Masseenergi?

09. juni 2021 af Mobu - Niveau: B-niveau

Håber nogen har tid og lyst til at forklare nedenstående afsnit i simple termer:

"Hvis vi ser på fx en atomkerne eller en genstand, som besta°r af mange atomer, er alle former for indre energi af genstanden indeholdt i genstandens masseenergi."

Her er hele afsnittet, hvis nogen har brug for kontekst:

E = m · c2

Her er c lysets hastighed i vakuum. I det følgende benytter vi kun formel 5.1, idet massen m er den sa°kaldte hvilemasse, dvs. den sædvanlige masse, som vi er vant til at regne med. Energien E i formel 5.1 er sa° hele den energi, som er indeholdt i genstanden, na°r den er i hvile, og denne energi kalder vi masse- energien. Hvis vi ser pa° fx en atomkerne eller en genstand, som besta°r af mange atomer, er alle former for indre energi af genstanden indeholdt i genstandens masseenergi. Hvis genstanden er i bevægelse er dens samlede energi lig med summen af masseenergien og den kinetiske energi.

Taget fra FysikABbogen2 s. 149.

God dag!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2021 af mathon

Hvis vi ser på fx en atomkerne eller en genstand, som består af mange atomer, er alle former for indre energi af genstanden indeholdt i genstandens masseenergi.

Er genstanden i bevægelse skal den kinetiske energi   \small \frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2 tilføjes.


Skriv et svar til: Masseenergi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.