Matematik

Sandsynlighedsregning: Lykkehjul

12. august 2021 af HelleLarsens123 - Niveau: A-niveau

Hejsa.. Jeg kunne virkelig godt bruge hjælp til denne opgave. 

Opgaven lyder:

På et lykkehjul er der 10 felter, hvoraf 5 er sorte, 4 er hvide og 1 er grønt. Man vinder en præmie hvis hjulet lander på det grønne felt, mindst 3 gange ud af de 5 forsøg. 

Bestem sandsynligheden for at vinde præmien. 

(angiv svar med 5 decimaler) 

Mange tak på forhånd:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2021 af SuneChr

Sandsynligheden for at lande på grøn er 1/10 .
3, 4 eller 5 udfald af i alt 5 med grøn:
             \sum_{i=3}^{5}\binom{5}{i}\left ( \frac{1}{10} \right )^{i}\cdot \left ( \frac{9}{10} \right )^{5-i}


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. august 2021 af MountAthos

Supplering til # 1

Sandsynlighed for at vinde en præmie er

( K5,3 · 0.13 · 0.92 ) + (  K5,4 · 0.14 · 0.91 ) + ( K5,5) · 0.15 · 0.90 ) =

( 10 · 0.001 · 0,81 ) + ( 5 · 0.0001 · 0.9 ) + ( 1 · 0.00001 · 1 ) =

0.0081 + 0.00045 + 0.00001 = 0.00865 

-


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. august 2021 af MountAthos

#2 rettelse i resultat ( jeg havde fået byttet om på 5 og 6 tallet

Supplering til # 1

Sandsynlighed for at vinde en præmie er

( K5,3 · 0.13 · 0.92 ) + (  K5,4 · 0.14 · 0.91 ) + ( K5,5) · 0.15 · 0.90 ) =

( 10 · 0.001 · 0,81 ) + ( 5 · 0.0001 · 0.9 ) + ( 1 · 0.00001 · 1 ) =

0.0081 + 0.00045 + 0.00001 = 0.00865 

-

                 resultat skal være 0.00856


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. august 2021 af Soeffi

#3...0.0081 + 0.00045 + 0.00001 = 0.00865 ...resultat skal være 0.00856

Det giver det også!


Svar #5
14. august 2021 af HelleLarsens123

Mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning: Lykkehjul

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.