Matematik

Kombinatorik

15. august 2021 af HelleLarsens123 - Niveau: A-niveau

Hejsa. Jeg har problemer med denne opgave: 

Carl, Emil og tre venner er i biografen sammen og er alle fem placeret på samme række. 

Hvad er sandsynligheden for at Carl og Emil kommer til at sidde ved siden af hinanden, hvis alle venner placerer sig tilfældigt.

Nogle der kan hjælpe mig? Tak på forhånd


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. august 2021 af oppenede

Carl kommer til at sidde ved siden af 1 (sandsynlighed 2/5) eller 2 (sandsynlighed 3/5) af de andre.

Hvis det bliver 1, så er der 1/4 sandsynlighed for at det er Emil.
Hvis det bliver 2, så er der 2/4 sandsynlighed for at den ene er Emil.

Samlet er sandsynligheden:
  2/5 * 1/4 + 3/5 * 2/4 = 8/20 = 0.4 = 40%


Svar #2
15. august 2021 af HelleLarsens123

Mange tak for det hurtige svar. Det giver god mening:)


Skriv et svar til: Kombinatorik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.