Matematik

integralregning

15. august 2021 af freja9292 - Niveau: A-niveau

nogen som kan hjælpe med at løse den her (se vedhæftet fil)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2021 af Eksperimentalfysikeren

Det ser ud til, at der skulle være et integraltegn, der ikke er kommet med.

Du skal blandt andet benytte, at:

\sqrt{x} = x^{\frac{1}{2}}

og at stamfunktionen til xa er xa+1/(a+1).


Svar #2
15. august 2021 af freja9292

det forstår jeg ikke helt 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll}&& \int 5\sqrt{x}\,\mathrm{d}x=5\int\sqrt{x}\,\mathrm{d}x=5\cdot \int x^{\frac{1}{2}}\,\mathrm{d}x=5\cdot \frac{1}{\frac{1}{2}+1}\cdot x^{\frac{1}{2}+1}+k=5\cdot \frac{2}{3}\cdot x^{\frac{3}{2}}=\frac{10}{3}\cdot x\cdot x^{\frac{1}{2}}+k=\\\\&& &\! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \frac{10}{3}\cdot x\cdot \sqrt{x}+k \end{array}


Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.