Matematik

reduktion

27. august 2021 af nutellaelsker - Niveau: B-niveau

hejsa jeg forstår udmærket hvad reduktion går ud på, men har lidt svært når det er med potenser. Kan i hjælpe mig med (a+b)2 - 2a(a+b). Udover det er der også en anden lign opgave med reduktion inde på matematiktutor som jeg heller ikke forstår helt. Jeg har forstået alt men lige når jeg når til hvor der står

(1-6)2 + 6ry + y + 4 - 1 så bliver jeg lidt lost, for hvor kommer (1-6) fra?  help :-) 

Vedhæftet fil: Skærmbillede (46).png

Svar #1
27. august 2021 af nutellaelsker


Svar #2
27. august 2021 af nutellaelsker

her er den anden


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2021 af MountAthos

Til # 2

(a + b )2 - 2a (a + b) =

a2 + b2 + 2ab - 2a2 - 2ab =

-a2 + b2


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2021 af MountAthos

#1

                     ( 1-6 ) r2 skal være ( 1+6 ) r2


Svar #5
27. august 2021 af nutellaelsker

(a + b )2 - 2a (a + b) =

a2 + b2 + 2ab - 2a2 - 2ab =

-a2 + b2

ok tak jeg ret godt styr på det meste nu, men jeg har svært ved at forstå hvordan man har regnet sig frem til at der skal stå + 2ab? Kan du muligvis forklare det for mig? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2021 af MountAthos

Til # 5

Skriv ( a+ b)2 må denne måde ( a + b )· ( a + b ) , så ganger du 

a + a·b + b·a + b·b = a2 +2 ab + b2

ab er det samme som ba, så sammenlagt  bliver det + 2ab


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2021 af PeterValberg

#0

Se eventuelt < LINK > samt < LINK > og måske denne < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.