Matematik

Kvadratrod

27. august 2021 af Annicca (Slettet) - Niveau: 10. klasse
Jeg er i gang med en opgave, hvor i jeg skal udregne boget med kcadrarod.

Dog er det sådan, at det er “ulige” tal, med mange kommer.

Opgaverne er linket /vedhæftet.

På forhånd tak
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2021 af StoreNord

Man ganger to kvadratrødder med hinanden ved at gange radikanterne, 7, med hinanden; og så tage kvadratroden af produktet.

Det samme gælder ved division.

Det er ikke meningen, at du skal bruge lommeregner.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Tænk på det som at "2" og "√" ophæver hinanden:

√7 * √7 = (√7)2 = 7

√(128)2 = 128


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2021 af Anders521

#0

                                        \sqrt{7}\cdot\sqrt{7}=7^{\tfrac{1}{2}}\cdot7^{\tfrac{1}{2}}=7^{\tfrac{1}{2}+\tfrac{1}{2}}=7^{1}=7\\


Skriv et svar til: Kvadratrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.