Matematik

Bestem højden h

29. august 2021 af cecilie1606 - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg er ved at lave en aflevering, og jeg kan simpelthen ikke finde ud af at løse opgave b.

Nogle der kan hjælpe?

Vedhæftet fil: Opgave 3.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2021 af ringstedLC

b) Beregn vinkel u mellem EA og ED på samme måde som v i a):

\begin{align*} h &= \sin(90^{\circ}-0.5u)\cdot r+\left | EF \right | \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2021 af janhaa

b)

2^2+(h-0,3)^2=2,7^2\\ h=2,11\,(m)

det gikk fort...


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2021 af ringstedLC

#3: ... og er smartere. Gode gamle Pythagoras!


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2021 af StoreNord

#0
Husk nu opgave 3c.


Svar #6
29. august 2021 af cecilie1606

Super! Tusind tak for nogle hurtige svar :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. august 2021 af Soeffi

#0. Tegning i Geogebra.

a) Trekant BCE er ligesidet, og dermed er v = 60°.

b) Man får en retvinklet trekant, DEG, hvor kateterne er 2 m og h - 0,3 m, og hvor hypotenusen er 2,7 m. Ved hjælp af Pythagoras læresætning får man: 

22 + (h - 0,3)2 = 2,72 ⇒

h2 - 0,6·h - 3,2 = 0 ⇒

h = 0,3 ± 0,5·√(0,62 - 4·(-3,2)) ⇒

h = 2,1

Vedhæftet fil:Untitled.png

Skriv et svar til: Bestem højden h

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.