IT

Excel regne udtryk

05. september 2021 af shain - Niveau: C-niveau
Hej jeg er igang med at lave en beregning i Excel. Har et problem Excel viser forkert resultat.

formlen jeg vil skrive lave er =500-32%
resultate skal vise 340, men Excel viser 4999% Hvad har jeg gjort galt her?

Svar #1
05. september 2021 af shain

billede

Svar #2
05. september 2021 af shain

Billede

Vedhæftet fil:Skærmbillede (1186).png

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2021 af Eksperimentalfysikeren

Computerprogrammer, heriblandt excel, er ikke særligt inteligente. Når vi læser "500-32%" kan vi godt se, at de 32% skal tages af de 500. Det kan excel ikke. Du er nødt til at skrive det som "500-500*32%", så de 500 bliver gentaget.


Svar #4
05. september 2021 af shain

tusind tak for forklaring

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2021 af SuneChr

# 0
Når du skriver
=500-32%
betyder det jo, 500 - 0,32 = 499,68
Maskinen vil opfatte det som sådan og kan ikke tænke i vores måde at være indforstået med
hinanden på.
Tænk på den måde en stor del af nogen af os kommunikerer på. Har man ikke erhvervet sig
en vis fond af fraser, vendinger, forkortelser, fremmedord, o.s.v., kan afsender og modtager
blive fremmede overfor hinanden.
 


Skriv et svar til: Excel regne udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.