Matematik

Hjælp til lineære funktioner

13. september 2021 af ho123 - Niveau: B-niveau

En familie skal på bil ferie. Familien har dog ikke nogen bil. De beslutter sig for at leje en bil for en uge. Familiens yngste datter på 12 har undersøgt marked og fundet 3 relevante biludlejningsfirmaer.

Firma A: BB-Bil: Bent og Bjarnes bil-udlejning, vi kører selv i bil. 4 kr. pr. kørt km.

Firma B VHH: Kør vildere, højere og hurtigere i en bil fra VHH. 1,75kr pr. kørt km samt et lejegebyr på 800 kr.

Firma C AB-Biler: Når du skal fra A til B. Leje af bil for en uge: 3400 kr. Storebror Knud vil gerne køre vildere, højere og hurtigere og vil derfor gerne have at familien lejer en bil fra Firma B. Knud går i gang med at regne på det.

a) Opstil 3 ligninger y A , yB og yC der beskriver prisen y for et kørt antal km x.

b) Tegn de 3 ligninger i samme koordinatsystem.

c) Hvor langt skal familien mindst kører for at Firma B er billigst og hvad koster det ?

d) Hvor langt må familien højst kører for at Firma B er billigst og hvad koster det ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2021 af mathon

              \small \begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\&& \textup{1)}&y_A=4x\\\\&& \textup{2)}&y_B=1.75x+800\\\\&& \textup{3)}&y_C=3400 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. september 2021 af mathon

              \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{b)}\\& \textup{brug vinduet:}\\&& \begin{array}{|c|c|c|c|}\hline&&&\\ x_{min}&x_{max}&y_{min}&y_{max}\\&&&\\\hline&&&\\ 100&3000&0&4000\\&&&\\\hline \end{array} \end{array}


Svar #3
13. september 2021 af ho123

hvordan sætter man dem ind i et koordinatsystem? altså linjerne 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2021 af mathon

Bruger du TI-nspire?


Skriv et svar til: Hjælp til lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.