Matematik

angive halvdelen af ulige brøker

21. september 2021 af EliasTruelsen - Niveau: 9. klasse

Angiv det halve af brøken 5/7

har siddet fast på dette sprøsmål


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. september 2021 af SuneChr

\frac{1}{2}\cdot \frac{5}{7}=\frac{1\cdot 5}{2\cdot 7}=\frac{5}{14}
Den kan ikke forkortes.
Man ganger to brøker med hinanden ved at gange tæller med tæller og nævner med nævner.


Svar #2
21. september 2021 af EliasTruelsen

Tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2021 af SuneChr

Vi kunne også have sagt, at

\frac{5}{7}=\frac{10}{14}  .  Halvdelen af denne brøk er halvdelen af tælleren, hvor vi beholder nævneren.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2021 af PeterValberg

Se eventuelt denne video < LINK > om brøkregning

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: angive halvdelen af ulige brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.