Kemi

Hjælp til Almen Kemi. Bølgelængde af foton og elektrons energiniveau.

27. september 2021 af linnea10 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg har vedhæftet de to spg jeg ikke helt kan finde ud af. Tak på forhånd :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. september 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\& E_{foton}\cdot \lambda=h\cdot c=1239.84\;eV\cdot nm\\\\& \lambda=\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{13.6\;eV}\\\\\\ \textbf{b)}\\& \frac{1}{\lambda}=R_{db}\cdot \left ( \frac{1}{1^2}-\frac{1}{n^2} \right )\\\\& \frac{1}{103\;nm}=\left (1.09737\cdot 10^7\;m^{-1} \right )\cdot \left ( \frac{1}{1^2}-\frac{1}{n^2} \right )\\\\& \frac{1}{103\;nm}\cdot \frac{1}{1.09737\cdot 10^7\;m^{-1}}=\left ( 1-\frac{1}{n^2} \right )\\\\& \frac{1}{103\;nm}\cdot \frac{1}{1.09737\cdot 10^7\cdot 10^{-9}\;nm^{-1}}= 1-\frac{1}{n^2}\\\\& \frac{1}{1.13029}=1-\frac{1}{n^2} \\\\& \frac{1}{n^2}=1-\frac{1}{1.13029}=0.115272\\\\& n^2=\frac{1}{0.115272}=8.67512\quad n>1\\\\& n=8.67512^{0.5}=3 \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til Almen Kemi. Bølgelængde af foton og elektrons energiniveau.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.