Kemi

aktuel koncentration hjælp plz

04. oktober 2021 af lassehartmann69 - Niveau: B-niveau

For en opløsning af en ikke stærk base gælder at Kb= 1,8·10-5 M og den formelle koncentration er c=0,10 M

a) Beregn den aktuelle koncentration af hydroxidioner, [OH-].

b) Beregn pH i opløsningen

jeg har ingen ide om hvordan jeg skal beregne den aktuelle koncentration.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2021 af Viderekem (Slettet)

.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. oktober 2021 af MountAthos

a )

[ OH-] = √ (Kb· cb)

[ OH- ] = √ (1.8 × 10-5 · 0.1) = 0,0013 Mol

b )

pH = 14 - pOH (0.0013) 

pH = 14 - 2,9 = 11.1


Skriv et svar til: aktuel koncentration hjælp plz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.