Matematik

y'=k*y

15. oktober 2021 af MCS1 - Niveau: A-niveau

Hvordan løser jeg opgaven, jeg er kommet til 1=C*e^-1

opgaven er vedhæftet


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. oktober 2021 af MountAthos

Løsningsforslag 

y´= - 0,5 · y

y = c · e.  0,5 · x, grafen går gennem (x,y ) = ( 2,1) , bestem c

c = 1 / ( e(- 0,5 · 2)

c = e1

så forskriften bliver

f(x) = e · e(- 0,5 · x)

Tegn grafen , så kan du se, at den går gennem punktet P = ( 2,1 )


Svar #2
15. oktober 2021 af MCS1

hvorfor bliver det c=e^1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2021 af MountAthos

#1 Rettelse i 3. linje , der mangler et minustegn

Løsningsforslag 

y´= - 0,5 · y

y = c · e  - 0,5 · x, grafen går gennem (x,y ) = ( 2,1) , bestem c

c = 1 / ( e(- 0,5 · 2)

c = e1

så forskriften bliver

f(x) = e · e(- 0,5 · x)

Tegn grafen , så kan du se, at den går gennem punktet P = ( 2,1 )


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. oktober 2021 af MountAthos

#2

hvorfor bliver det c=e^1?

                 c = 1 / e-1 og det er det samme som 1 · e1 og det er e


Skriv et svar til: y'=k*y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.