Matematik

Bestem arealet

03. november 2021 af Jensen445 - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe med opgaven:)

Graferne for funktionerne f(x)=-x^(2)+x+1 og g(x)=x afgrænser et område der har et areal. bestem dette areal.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2021 af PeterValberg

Se video nr. 9 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2021 af mathon

Først finder du integrationsgrænserne, som er førstekoordinaterne til grafernes skæringspunkter.

                \small \begin{array}{llllll} -x^2+x+1=x\\\\ x^2=1\\\\ x=\left\{\begin{matrix} -1\\1 \end{matrix}\right. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2021 af mathon

dernæst

                               \small \small \begin{array}{llllll}\textup{areal}=& \int_{-1}^{1} \left (1-x^2 \right ) \mathrm{d}x \end{array}
                 


Skriv et svar til: Bestem arealet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.