Matematik

Bestem en forskrift

03. november 2021 af Jensen445 - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved f(x)=((1)/(x))+6x^(2),x>0
Bestem en forskrift for den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(1,8)

Nogle der kan hjælpe med denne opgave?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2021 af janhaa

F(x)=\int (\frac{1}{x}+6x^2)dx=\ln(x)+2x^3+c


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2021 af Anders521

#0 Du integrerer funktionen ledvis. Således bestemmes forskriften for stamfunktionen F. Brug side 13 og 14 i formelsamlingen. Da grafen for F skal gå gennem P(1,8), skal ligningen F(1) = 8 løses mht. konstanten c. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2021 af janhaa

F(1)=ln(1)+2+c =8

c = 6

F(x)=\ln(x)+2x^3+6


Skriv et svar til: Bestem en forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.