Matematik

Normalfordeling

08. november 2021 af hej12399 - Niveau: A-niveau

En stokastisk variabel X er normalfordelt med middelværdi 15 og spredning 4.
a) Bestem 
P(x≤ 23).;

Hvordan løser man dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2021 af jl9

Man kan indsætte middelværdien og spredningen i en generel tæthedsfunktion for normalfordeling, og så integrere den over 0 til 23


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2021 af jl9

..eller i virkeligheden skal man nok integrere fra -uendlig til 23


Svar #3
08. november 2021 af hej12399

Hvad hvis man ikke har haft om integralregning?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2021 af janhaa

Tabell, Normal distribution

N(15, 4)

P(x\leq 23)= G(\frac{23-15}{4})=G(2,0)=0,9772


Svar #5
08. november 2021 af hej12399

Hvordan kommer du fra andet sidst lighedstegn til sidste?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2021 af janhaa

#5

Hvordan kommer du fra andet sidst lighedstegn til sidste?

Table, Normal distribution


Skriv et svar til: Normalfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.