Matematik

f'(x)=0

12. november 2021 af Vill0467 - Niveau: B-niveau

Jeg har f'(x)=a/x-2a

Jeg skal nu bestemme f'(x)=0

Hvis nogen kan hjælpe ville jeg sætte stor pris på det


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2021 af mathon

        \begin{array}{llllll}\textup{hvis}\\& f{\, }'(x)=&\frac{a}{x-2a}=0\qquad x\neq 2a\\\\ &a=0 \\\\\\ \textup{hvis}\\& f{\, }'(x)=&\frac{a}{x}-2a=0\qquad x\neq 0\\\\&& \frac{a}{x}=2a\\\\&& \frac{x}{a}=\frac{1}{2a}\\\\&& x=\frac{1}{2} \end{array}


Svar #2
12. november 2021 af Vill0467

Hov, har lige glemt at a ikke lig 0 

Vedhæftet fil:Capture.PNG

Svar #3
12. november 2021 af Vill0467

Hvorfor har du skrevet x ikke lig 0? udover det giver det god mening


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. november 2021 af mathon

Du må aldrig have nul i en nævner!


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2021 af Soeffi

#0. Indsætter billede.


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2021 af mathon

              \begin{array}{llllll}\\& f{\, }'(x)=&\frac{a}{x}-2a=0\qquad x> 0\\\\&& \frac{a}{x}=2a\\\\&& \frac{x}{a}=\frac{1}{2a}\\\\&& x=\frac{1}{2} \end{array}


Skriv et svar til: f'(x)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.