Matematik

Opgave med funktioner

14. november 2021 af Sofieskov12 - Niveau: C-niveau

Hej. 

Hvordan skal hele denne opgave forstås? 

Hvordan er det man finder frem til resutalet? 

Du har følgende informationer f(-1)=1 og f(2)=3

Hvilken punkter har du? 

Angiv en forskrift for den linære funktion f?

Tegn graffen og kommenter på om det passer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2021 af janhaa

P1 = (-1, 1)

P2 = (2, 3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2021 af janhaa

Slope a= 2/3

y = ax + b

y = (2x/3) + b

p1=(-1,1)

gives b = 5/3

and

y = \frac{2}{3}x+\frac{5}{3}


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2021 af mathon

                        \small \begin{array}{lllll}&& \frac{y-y_1}{x-x_1}=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\\\\&& \frac{y-1}{x-(-1)}=\frac{3-1}{2-(-1)}=\frac{2}{3}\\\\&& y-1=\frac{2}{3}\cdot (x+1)\\\\&& y-1=\frac{2}{3}x+\frac{2}{3}\\\\&& y=\frac{2}{3}x+\frac{2}{3}+\frac{3}{3}\\\\\\&& y=\frac{2}{3}x+\frac{5}{3} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. november 2021 af ringstedLC

#0: Undlad at opdele opgaver i flere tråde.

Her har du de to punkter, der kræves for at beregne a og b.

\begin{align*} S_1: (x_1,y_1) &= (-1,1) \\S_2: (x_2,y_2) &= (2,3) \\ a &= \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\quad \textup{formel (63), STX C} \\ b &= y_1-a\cdot x_1\quad \textup{formel (64)} \\ f(x)=y &= a\,x+b \end{align*}


Svar #5
14. november 2021 af Sofieskov12

Yes det skal jeg nok. Skal lige være sikker på at jeg forstå dine svar korrekt. Er forskriften på den linære funktion: f (x) =.y = ax + b


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2021 af janhaa

#5

Yes det skal jeg nok. Skal lige være sikker på at jeg forstå dine svar korrekt. Er forskriften på den linære funktion: f (x) =.y = ax + b

Ja


Skriv et svar til: Opgave med funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.