Matematik

Differentialligning

14. november 2021 af matematikersvært10101 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har brug for hjælp til a, b og c i opgaven og håber i kan hjælp tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2021 af peter lind

a) indsæt y(t) = ta og løs den fremkomne ligning i a

b) indsæt y(t) = t2  og vis dermed at den er løsning til differentialligningen. Brug derefter resultatet fra a)

c) indsæt y(1) og y'(1) det giver to ligninger i de arbitræer konstanter. Løs dem


Svar #3
14. november 2021 af matematikersvært10101

#2

a) indsæt y(t) = ta og løs den fremkomne ligning i a

b) indsæt y(t) = t2  og vis dermed at den er løsning til differentialligningen. Brug derefter resultatet fra a)

c) indsæt y(1) og y'(1) det giver to ligninger i de arbitræer konstanter. Løs dem

Hej Peter lind tak for svaret

Er lidt usikker på hvordan jeg skal løse ligningen grundet a værdien. Kan du hjælp mig lidt på vej

Vedhæftet fil:Hjælp 2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2021 af peter lind

Du har gjort det forkert. Der er den homogene ligning du skal finde her så den højre side skal være 0. Desuden har du differentieret forkert. der gælder at (tn)' = ntn-1. Se din formelsamling. Gå langsommere frem når du er så usikker


Svar #6
14. november 2021 af matematikersvært10101

Nu har jeg differentieret rigtigt og satte det lig 0, men er stadig usikker på hvordan jeg skal løse ligningen

Vedhæftet fil:hjælp 3.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. november 2021 af peter lind

Hvorfor sætter du de potenser af t i nævneren. Hvis du samler det sammen bliver de alle i potensen a-2. Sæt nu tn-2 ud foran en parantes.


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. november 2021 af janhaa

#6

Nu har jeg differentieret rigtigt og satte det lig 0, men er stadig usikker på hvordan jeg skal løse ligningen

ta-2 forkortes.

dvs;

a- a + 12a + 10 = 0

a+ 11a + 10 = 0

a1=-1, a2 = -10


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. november 2021 af peter lind

Det har du jo gjort. Den fuldstændige løsning til den homogene ligning er så c1t-1+ c2t2


Svar #10
14. november 2021 af matematikersvært10101

#9

Det har du jo gjort. Den fuldstændige løsning til den homogene ligning er så c1t-1+ c2t2

Hvordan fant du den fuldstændige løsning


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. november 2021 af peter lind

Hvis du har fundet to uafhængige løsninger til en homogen andenordens lineær differentialligninge f1 og f2 er den  fuldstændige  løsning c1*f1 + c2f2


Svar #12
14. november 2021 af matematikersvært10101

#11

Hvis du har fundet to uafhængige løsninger til en homogen andenordens lineær differentialligninge f1 og f2 er den  fuldstændige  løsning c1*f1 + c2f2

Vil det så betyde at den fuldstændige løsning så er c_1*t^-1 + c_2*t^-10 ?


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. november 2021 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.