Kemi

Absorbans

19. november 2021 af EmilJensen11 - Niveau: A-niveau

Hej, er igang med at skrive en rapport over absorbans af lidocain, men i diskussionen sidder jeg fast, efter hvilken indflydelse har bølgelængde på specifik absorbans?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2021 af mathon

\small \small \small \small \begin{array}{llllll} \textup{Lambert-Beers lov}\\& A=\varepsilon _{\lambda}\cdot l\cdot c\\\\&&& \begin{array}{l|c|c|c}\textup{st\o rrelse}&\varepsilon _{\lambda}&l&c\\ \hline \textup{enhed}&cm^{-1}\cdot M^{-1}&cm&M \end{array}\\\\\\& \textup{indekset }\lambda\textup{ i }&&\varepsilon _{\lambda}\textup{ angiver, at ekstinktionskoefficienten}\\&&&\textup{afh\ae nger af }\lambda \textup{ jvf. standardkurven.} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2021 af xbxlxcaa

Det er ikke sådan en indflydelse som du beskriver. Du kan bestemme ved hvilken bølgelængde din stof absorberer mest, og ud fra det kan du bestemme hvilken farve dit stof ville have. Den maksimale absorbance ved en bestemt bølgelængde kan du så bruge i forbindelse med lambert beers lov, til at bestemme koncentrationen af en sample.


Skriv et svar til: Absorbans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.