Matematik

Hjælp...

22. november 2021 af Kathrine2002 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan regner man den her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2021 af mathon

a)
         
\small \begin{array}{lllllll} \textup{Panserformlen:}\\& T{\, }'+0.0045\cdot T=0.0045\cdot A \end{array}


Svar #3
22. november 2021 af Kathrine2002 (Slettet)

hvorfor skal man bruge panserformlen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2021 af mathon

Hvis du bruger CAS, skal du ikke bruge panserformlen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2021 af mathon

under alle omstændigheder:
                                                  \small \small\begin{array}{lllllll} \textbf{a)}\\&T(x)=(12-A)\cdot 0.99551^x+A \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2021 af mathon

     \small \small \small\begin{array}{lllllll} \textbf{b)}\\&T(x)=62=(12-80)\cdot 0.99551^x+80 \\\\&\textup{solve}\left (62=(12-80)\cdot 0.99551^x+80,x \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. november 2021 af 202024

hvor får du 0.9951 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. november 2021 af mathon

    \small \small\begin{array}{lllllll} \textbf{c)}\\& &\textup{solve}\left (62=(12-A)\cdot 0.99551^{120} +A,A \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. november 2021 af 202024

og den skriver "false"


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. november 2021 af mathon

... slet den værdi for A, som du eventuelt har stående i maskinen fra en tidligere beregning.


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. november 2021 af 202024

hvorfor er det 0,99551? og ikke 0,0045?


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. november 2021 af mathon

 \small \small\begin{array}{lllllll} \textbf{a)}\\&T(x)=(12-A)\cdot e^{-0.0045x}+A&=&(12-A)\cdot 0.99551^x+A \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. november 2021 af 202024

jeg forstår ikke tallet 0,99551


Brugbart svar (0)

Svar #14
22. november 2021 af mathon

\small \small \small\begin{array}{lllllll} \textbf{a)}\\&T(x)=(12-A)\cdot e^{-0.0045x}+A=(12-A)\cdot \left (e^{-0.0045} \right )^x=(12-A)\cdot 0.99551^x+A \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #15
23. november 2021 af SuneChr

Der er benyttet
(eax) = (ea)x      ea giver, som vi ser, et tal nær 1, som vi, for en eksponentialfunktion,
ikke er glad for.
0,99551...30   = 0,8737...
0,99551...120  = 0,5827...
Variationen henover 11/2 time er 0,2909...             
 


Skriv et svar til: Hjælp...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.