Kemi

Opløseligheden af Fe^3+

26. november 2021 af unicorn66 - Niveau: Universitet/Videregående

Billede vedhæftet

Vedhæftet fil: 33333.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. november 2021 af mathon

     \small \begin{array}{llllll}&& Fe(OH)_3\,_{\textit{(s)}}\;\longrightarrow\; Fe^{3+}\,_{\textit{(aq)}} \;+\;3\, OH^-\,_{\textit{(aq)}}\\\\ \textup{M\ae ttet opl\o sning:}\\&& \left [ Fe^{3+} \right ]\cdot \left [ OH^- \right ]^3=K_{sp}\\ \textup{Den mol\ae re opl\o selighed}\\ \textup{af }Fe\left ( OH \right )_3\textup{ kaldes }\mathbf{s}\textup{:}\\&& s\cdot \left ( 3s \right )^3=K_{sp}\\\\&& 27s^4=K_{sp}\\\\&& s=\left ( \frac{2.79\cdot 10^{-39}}{27} \right )^{0.25}=1.01\cdot 10^{-10}\;M \end{array}


Skriv et svar til: Opløseligheden af Fe^3+

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.