Matematik

Sandsynlighedsregning - spirende frø

28. november 2021 af nannaaaaaaa - Niveau: A-niveau

Jeg er gået i stå i en mat opgave. Jeg har lavet opgave a og b, men jeg ved ikke hvordan jeg skal løse opgave c. 

Håber nogen kan hjælpe!:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2021 af Soeffi

#0. Indsætter billede.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2021 af janhaa

a) Bin(100, 0.88)

P(X< 83) =...

b)

P(88< X <94) =...

c)


Svar #3
28. november 2021 af nannaaaaaaa

#2

a) Bin(100, 0.88)

P(X< 83) =...

b)

P(88< X <94) =...

c)

Som nævnt har jeg lavet opgaverne a og b, men det er netop opgave c, hvor jeg ikke ved hvilken formel jeg skal bruge (maple) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2021 af janhaa

#3
#2

a) Bin(100, 0.88)

P(X< 83) =...

b)

P(88< X <94) =...

c)

Som nævnt har jeg lavet opgaverne a og b, men det er netop opgave c, hvor jeg ikke ved hvilken formel jeg skal bruge (maple) 

Ok,

Bin(n, 0.88) 

bestem:

P(X >=70) >= 0,9

med CAS osv fås n=85


Svar #5
28. november 2021 af nannaaaaaaa

#4
#3
#2

a) Bin(100, 0.88)

P(X< 83) =...

b)

P(88< X <94) =...

c)

Som nævnt har jeg lavet opgaverne a og b, men det er netop opgave c, hvor jeg ikke ved hvilken formel jeg skal bruge (maple) 

Ok,

Bin(n, 0.88) 

bestem:

P(X >=70) >= 0,9

med CAS osv fås n=85

Hmm tror stadig ikke jeg er helt med. Skal jeg løse det som en ligning eller hvordan skal jeg benytte CAS? Får ikke noget resultat, hvis jeg skriver P(X>=70)>=0.9 bin(n, 0.88)


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. november 2021 af Soeffi

#5. Se evt. https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1919213. Nedenunder er den løst i Geogebra ved at prøve sig frem. Man får svaret: n = 84.


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning - spirende frø

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.