Matematik

Projektion

29. november 2021 af MajaXm - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, hvordan løse denne? 

har prøve at regne projektionerne ud - så jeg havde to ligner med to ubekendte. 

Men kan ikke få det til at gå op://


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2021 af Soeffi

Indsætter redigeret billede.

Vedhæftet fil:2030717.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2021 af Soeffi

#0. Må jeg se dine ligninger?


Svar #3
29. november 2021 af MajaXm

#2

#0. Må jeg se dine ligninger?

Er kommet frem til det her - men kan ikke rigtig komme videre:// 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2021 af Soeffi

#3. Indsætter billede...


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2021 af Soeffi

#3. Mit forslag (i Geogebra):

Svaret vist med blåt. Beregning af x-koordinat vist med punkterede linjer.


Svar #6
29. november 2021 af MajaXm

#5
#3. Mit forslag (i Geogebra):



Svaret vist med blåt. Beregning af x-koordinat vist med punkterede linjer.


Ja det kan jeg godt se, men skal kunne løse opgaven i hånden - så det er hvordan man lige gør det på den smarteste måde?0

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. november 2021 af Soeffi

#6. Du har at:...

\overrightarrow{a}=\overrightarrow{a_{v_1}}+\overrightarrow{a_{v_2}}

Du skal angive v1 og v2 i den sædvanlige base (e1,e2), så får du a angivet i samme.

\overrightarrow{a_{v_1}}=\frac{\overrightarrow{a} \cdot \overrightarrow{v_1}}{|\overrightarrow{v_1}|^2}\cdot \overrightarrow{v_1}=sign(\overrightarrow{a} \cdot \overrightarrow{v_1}) \cdot |\overrightarrow{a_{v_1}}| \cdot \overrightarrow{v_1}=4\sqrt{2}\left ( \frac{1}{\sqrt{2}},\frac{1}{\sqrt{2}} \right )=(4,4)

\overrightarrow{a_{v_2}}=\frac{\overrightarrow{a} \cdot \overrightarrow{v_2}}{|\overrightarrow{v_2}|^2}\cdot \overrightarrow{v_2}=sign(\overrightarrow{a} \cdot \overrightarrow{v_2}) \cdot |\overrightarrow{a_{v_2}}| \cdot \overrightarrow{v_2}=-6\sqrt{2}\left ( \frac{-1}{\sqrt{2}},\frac{1}{\sqrt{2}} \right )=(6,-6)

\overrightarrow{a}=\overrightarrow{a}_{v_1}+\overrightarrow{a}_{v_2}=(4,4)+(6,-6)=(10,-2)


Skriv et svar til: Projektion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.