Matematik

differential

29. november 2021 af 05x - Niveau: B-niveau

funktionen f(x):=ax^2 +bx +c 

denne funktion går gennem 2 punkter, som er (0, -4) 0g (1,6) hvor i punktet (1,6) har grafen tangent ligning y=2x+4

hvordan bestemmes a, b og c. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2021 af mathon

                 \small \begin{array}{lllll} \textup{At parablen g\aa r}\\ \textup{gennem }\left ( 0,-4 \right )\\ \textup {betyder:}&&c=-4\\\\&& 6=a\cdot 1^2+b\cdot 1-4\\\\&& a+b=10\\\\&& f{\, }'(x)=2a+b\\ \textup{hvoraf}\\&& f{\, }'(1)=2a+b=2\\\\ \textup{dvs:}\\&& \begin{matrix} I\textup{:}&\! \! \! a+b=10\\ II\textup{:}&2a+b=2\textup{ ...} \end{matrix}\end{array}


Skriv et svar til: differential

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.