Fysik

Erstatningsresistans

01. december 2021 af jeafjivoan - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2021 af mathon

                       \small \begin{array}{llllll} \frac{1}{R_{erstat}}=\frac{1}{1\;\Omega}+\frac{1}{1\;\Omega}=2\;\Omega^{-1}\\\\ R_{erstat}=\frac{1}{2\;\Omega^{-1}}=\frac{1}{2}\;\Omega \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2021 af PeterValberg

Nej, de er serieforbundne, så den samlede modstand målt mellem
punkterne A og B er 2 Ω (1 Ω + 1 Ω) ....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2021 af mathon

UBS!
            Ja


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2021 af PeterValberg

Bonus-information:
Ved to (2) parallelt forbundne modstande, kan den
samlede modstand selvfølgelig bestemmes vha. Reciprokformlen,
som i #2, men også vha. denne særlige formel (for 2 parallelforbunde resistanser):

\Sigma R=\frac{R_1\cdot R_2}{R_1+R_2}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. december 2021 af PeterValberg

Se eventuelt:

Video om serieforbundne resistanser < LINK >

Video om parallelforbundne resistanser < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. december 2021 af MandenMedMangeHatte

#5 Det er godt at du understreger, at dette kun gælder for to parallelforbundede modstande.

Bonus-information: Formlen gælder også for impedanser. 

Z_{\text{eq}} = \frac{Z_1Z_2}{Z_1+Z_2}


Skriv et svar til: Erstatningsresistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.