Matematik

Hjælp til lineær afbildning

03. december 2021 af KaspermedK - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg har fået givet den her opgave men jeg er i tvivl om hvordan jeg kan gribe den an?

Det er opgave (b) og (c) jeg skal have hjælp til.

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2021 af Eksperimentalfysikeren

p(x) = a + bx + cx2 + dx3 kan opfattes som en vektor med koordinatsættet (a,b,c,d) relativt til B.

Du skal finde en matrix, der opfylder:

p(1) = (t_{0},t_{1},t_{2},t_{3})\begin{pmatrix} a\\ b\\ c\\ d \end{pmatrix}

Du kan evt prøve med (a,b,c,d) = (1,0,0,0) og tilsvarende med b, c og d.


Svar #2
05. december 2021 af KaspermedK

Hvis jeg gør det får jeg bare t0 i dit eksempel. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2021 af Eksperimentalfysikeren

Ja, på højre side, men hvad får du på venstre side?


Skriv et svar til: Hjælp til lineær afbildning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.