Kemi

ligevægt

07. december 2021 af unicorn66 - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har lidt svært ved at komme frem til svaret, da jeg får det til 2.13, men det skal være 1.3*10^4

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2021 af Moderatoren

Skriv hvordan du kom frem til 2.13 – så kan lektiehjælperne måske se, hvor du går galt i byen


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textup{Afstemt reaktion:}\\&& 2\,\underset{1\;atm}{\underbrace{NO\,_{\textit{(g)}}}}\;+\;\underset{1.000\;atm}{\underbrace{O_2 \,_{\textit{(g)}}}}\;\rightarrow \;2\,\underset{0\;atm}{\underbrace{NO_2 \,_{\textit{(g)}}}}\\&\\\\\textup{Ligev\ae gtstryk:}\\&& \begin{array}{ccccccc} NO&&O_2&&NO_2\\ 1.000-2x&&0.506&&2x&x=1.000-0.506=0.494\\\\ \end{array}\\\\ \textup{Ligev\ae gtsbr\o k:}\\ &&\frac{{p_{NO_2}}^2}{{p_{NO}}^2\cdot p_{O_2}}=K\\\\&& \frac{\left ( 2x \;atm\right )^2}{\left ( (1.000-2x)\;atm \right )^2\cdot( 0.506\;atm)}=K\\\\&& \frac{\left ( 0.988 \;atm\right )^2}{\left ( 0.012\;atm \right )^2\cdot( 0.506\;atm)}=K\\\\&& K=1.3\cdot 10^4\;atm^{-1} \end{array}


Skriv et svar til: ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.