Matematik

Hjælp til sandsynlighedsopgaver

14. december 2021 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Håber I vil hjælpe med disse opgaver (vedhæftet). Kan ikke se hvordan jeg skal lave dem.


Svar #1
14. december 2021 af NiklasLarsenMolbjerg

Her er de andre opgaver jeg også skal have hjælp til


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2021 af Soeffi

#0. Indsætter billeder.


Svar #3
14. december 2021 af NiklasLarsenMolbjerg

Hej #2 Kan du muligvis hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2021 af Soeffi

#3. Lad P(A), P(B) og P(C) være sandsynligheden for at henholdsvis Alex, Bente og Connie vinder. Du har:

i) P(A) + P(B) + P(C) = 1.

ii) P(B) = 2·P(A).

iii) P(C) = 2·P(B).

...


Svar #5
14. december 2021 af NiklasLarsenMolbjerg

Okqy… hvad er konklusionen så

Svar #6
14. december 2021 af NiklasLarsenMolbjerg

Hvis a vinder. Så er der vel 1/3 chance
Hvis b vinder (hvilken chance er der så her. Fordi hvilken ssh. Har c)
Hvis c vinder (hvilken chance er der her. Hvad med a)

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. december 2021 af janhaa

#6 Hvis a vinder. Så er der vel 1/3 chance
Hvis b vinder (hvilken chance er der så her. Fordi hvilken ssh. Har c)
Hvis c vinder (hvilken chance er der her. Hvad med a)

P(A)+2P(A)+4P(A)=1

P(A)=1/7

etc...


Svar #8
14. december 2021 af NiklasLarsenMolbjerg

#7

Hvordan kommer du frem til P(A)=1/7


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. december 2021 af janhaa

3.

a) P = 0,05+0,052+0,053+...+0,0510

b) binomisk (10, 0.05)

P= 10C5*0,055*0,955 = 6,1*10-5


Svar #10
14. december 2021 af NiklasLarsenMolbjerg

hvad så hvis c og b vinder


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. december 2021 af janhaa

#8

#7

Hvordan kommer du frem til P(A)=1/7

Kan du telle/count?


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. december 2021 af janhaa

#10

hvad så hvis c og b vinder

Read #7

you have it on Silver plate


Svar #13
14. december 2021 af NiklasLarsenMolbjerg

#9

hvordan regner man b) forstår ikke det du har skrevet


Brugbart svar (1)

Svar #14
14. december 2021 af Soeffi

#2. Opgave 4. Hvis X er lige- eller uniform fordelt på [a,b], så er E(X2) = (1/3)·(b3 - a3)/(b - a).


Brugbart svar (0)

Svar #15
14. december 2021 af janhaa

#14

#2. Opgave 4. Hvis X er lige- eller uniform fordelt på [a,b], så er E(X2) = (1/3)·(b3 - a3)/(b - a).

Er E(X2) approximated X - middel?

er E(X2)= 33,33?


Brugbart svar (0)

Svar #16
14. december 2021 af janhaa

#15
#14

#2. Opgave 4. Hvis X er lige- eller uniform fordelt på [a,b], så er E(X2) = (1/3)·(b3 - a3)/(b - a).

Er E(X2) approximated X - middel?

er E(X2)= 33,33?

Ahhh... glem d... gjennoms. Areal 

I got it...


Brugbart svar (1)

Svar #17
15. december 2021 af Soeffi

#0. Opgave 2.

(1) Lad P(A), P(B) og P(C) være sandsynligheden for, at henholdsvis Alex, Bente og Connie vinder. Der 
      gælder:

      (i) Den samlede sandsynlighed for, at en af dem vinder, er 1. Dvs.: P(A) + P(B) + P(C) = 1.

      (ii) Sandsynligheden for, at Bente vinder, er dobbelt så stor som sandsynligheden for, at Alex vinder, dvs:
           P(B) = 2·P(A).

      (iii) Sandsynligheden for, at Connie vinder, er dobbelt så stor som sandsynligheden for,at Bente vinder,
            dvs: P(C) = 2·P(B) = 4·P(A).

      Man indsætter (ii) og (iii) i (i) og får: P(A) + P(B) + P(C) = 1 ⇒ P(A) + 2·P(A) + 4·P(A) = 1 ⇔ 7·P(A) =
      1 ⇔ P(A) = 1/7. Dette indsættes i (ii) og (iii): P(B) = 2·P(A) = 2·(1/7) = 2/7 og P(C) = 2·P(C) = 4/7

Opgave 3.

Antallet af spil, som Peter vinder ud af 10, er en binomial fordelt stokastisk variabel, X, med parametrene: p = 0,05 og N = 10.

(1) Sandsynligheden for at Peter vinder mindst et spil er: een minus sandsynligheden for, at han ikke vinder
     nogen. Dvs. P(X≥1) = 1 - P(0) = 1 - 0,05101,0.

(2) Sandsynligheden for, at Peter vinder netop 5 spil, er: P(5) = K10,5·0,055·0,955 = 0,0000609 ≈ 0.

Opgave 4.

(1) Man skal finde gennemsnitsværdien af arealet eller E(X2). For en stokastisk variabel, X, der er uniformt
     fordelt på intervallet [a;b], er E(X2) = (1/3)·(b3 - a3)/(b - a) = (1/3)·(103- 03)/(10 - 0)= 33 1/3.


Skriv et svar til: Hjælp til sandsynlighedsopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.