Matematik

sinus, cosinus og tangens

16. december 2021 af samz - Niveau: A-niveau

I en retvinkel trekant får du givet følgende:

a) C=90%, A=47,3% og c=5,3cm

Du skal tegne trekanten og bestemme vinklerne B og siderne a og b

for at finde stort B skal jeg så ikke bare sige 90%+47,3% + x= 180

og for at finde siden a skal jeg bruge sinus og cosinus for side b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2021 af mathon

     a = 47.3%  ?


Svar #2
16. december 2021 af samz

C= 90% A=47,3 og c=5,3cm


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2021 af janhaa

#2

C= 90% A=47,3 og c=5,3cm

C = 90 grader


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2021 af Quarr

Det er grader (o) en vinkel måles i, IKKE procent (%)

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2021 af janhaa

B = 42,7 grader


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. december 2021 af janhaa

sin(42,7o) = b/5,3

b = 3,6


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. december 2021 af mathon

         \small \begin{array}{llllll}&& C=90\degree\quad A=47.3\degree\quad c=5.3 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. december 2021 af janhaa

a=3,9


Svar #9
16. december 2021 af samz

upps har tastet procent istedet for grader sorry hehe, tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. december 2021 af PeterValberg

#0 Se eventuelt < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. december 2021 af mathon

                                             \small \begin{array}{lll} \begin{array}{lll} a=5.3\cdot \sin\left ( 47.3\degree \right )\\ b=5.3\cdot \cos\left ( 47.3\degree \right ) \\ B=90\degree-47.3\degree \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: sinus, cosinus og tangens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.