Kemi

Fremstilling

07. januar 2022 af DumTilMattt - Niveau: Universitet/Videregående

Nogen der vil hjælpe her?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. januar 2022 af mathon


Svar #2
07. januar 2022 af DumTilMattt

Kan du hjælpe med at forstå den? for jeg forstår ikke rigtigt hvordan jeg skal beregne udtrykket?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2022 af mathon

             \small \small \small \begin{array}{lllllll} \small \textbf{a)}\\&& 0.15\;\frac{mol}{1000\;mL}=0.15\cdot 0.80\;\frac{mol}{800\;mL}=0.12\;\frac{mol}{800\;mL}\\\\& \textup{masse:}&m_{NaCit}=\left (0.12\;\frac{mol}{800\;mL} \right )\cdot \left ( 258.07\;\frac{g}{mol} \right )&=&30.97\;\frac{g}{800mL}\\\\\\ \small \textbf{b)}\\&& 1.8\;\frac{g}{100\;mL}=1.8\cdot 8\;\frac{g}{800\;mL}=14.4\;\frac{g}{800\;mL}\\\\& \textup{masse:}&m_{CuSO_4{^*}5H_2O}=14.4\;\frac{g}{800\;mL}\cdot \frac{159.609+5\cdot 18.015}{159.609}&=&22.53\;\frac{g}{800\;mL} \end{array}


Svar #4
07. januar 2022 af DumTilMattt

Hvor kommer tallene i "b" fra?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2022 af mathon

#4
          \small M_{H_2O}=\textup{sum}\left (\left\{2,1 \right \}\cdot \left \{ 1.008,15.999 \right \} \right )\;\tfrac{g}{mol} =18.015 \;\tfrac{g}{mol}

          \small \small M_{CuSO_4}=\textup{sum}\left (\left\{1,1,4 \right \}\cdot \left \{ 63.546,32.065,15.999 \right \} \right )\;\tfrac{g}{mol} =159.607 \;\tfrac{g}{mol}

         \small {M_{CuSO_4}}^{\textup{opslag}}=159.609\;\tfrac{g}{mol}   

                                                https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=kobbersulfat

    


Skriv et svar til: Fremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.