Matematik

hjælp miggg

10. januar 2022 af idatotten - Niveau: 9. klasse

Svævebanens top ligger 1130 m højere end svævebanens bund.

2.2
Hvor mange meter ligger mellemstationen højere end svævebanens bund?


Turen fra svævebanens bund til mellemstationen har taget 2 min. og 45 sek., og efter et kort ophold fortsætter svævebanen med samme fart som tidligere.

2.3
Hvor lang tid kan Noah forvente, at turen fra mellemstationen til toppen varer?


Noah vil regne ud, om det kan passe, at højden af bjerget er 1130 m, hvis de andre mål på tegningen passer.

2.4
Hvordan kan Noah bruge enten sinus, cosinus eller tangens til at regne det ud?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2022 af mathon

Du medsender ingen tegning eller oplysning om mellemstationen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2022 af PeterValberg

Der må være en tegning eller nogle flere oplysninger...
og dem, er du nødt til at give os, ellers kan vi ikke hjælpe dig

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2022 af PeterValberg

Det skulle vel aldrig være denne opgave ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2022 af matmatikhjælp

Det er det peter ved jeg for sidder også med den og har brug for hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2022 af PeterValberg

2.2

\text{mellemstationens h\o jde}=830\cdot\sin(27^{\circ})

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. januar 2022 af PeterValberg

2.3 I spørgsmål 2.1 finder du ud af, at afstanden fra 
svævebanens bund til mellemstationen er en tredjedel af
hele turen til toppen, så hvis en tredjedel af turen varer 2 min 45 sek.
Så varer turen fra mellemstationen til toppen vel dobbelt så længde

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. januar 2022 af PeterValberg

2.4

\text{bjergets h\o jde}=(830+1660)\cdot\sin(27^{\circ})\approx1130\,m

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. januar 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textbf{2.1}\\&\textup{Du har}\\&& \frac{\textup{l\ae ngden af turen til mellemstationen}}{\textup{l\ae ngden af hele turen}}=\frac{830\;m}{\left (830+1660 \right )\;m}=\frac{830:830}{\left ( 830+1660 \right ):830}=\frac{1}{1+2}=\frac{1}{3} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. januar 2022 af matmatikhjælp

mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. januar 2022 af ahmad2400m

1. januar kl. 10:35 af mathon

[\small \begin{array}{lllll} \textbf{2.1}\\&\textup{Du har}\\&& \frac{\textup{l\ae ngden af turen til mellemstationen}}{\textup{l\ae ngden af hele turen}}=\frac{830\;m}{\left (830+1660 \right )\;m}=\frac{830:830}{\left ( 830+1660 \right ):830}=\frac{1}{1+2}=\frac{1}{3} \end{array}]


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. januar 2022 af jess12

Er det ikke terminsprøven med papir hjælpemidler kun fra i sidste uge?


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. januar 2022 af Tycoon

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #13
19. januar 2022 af jess12

ja det er terminsprøven for i år


Brugbart svar (0)

Svar #14
19. januar 2022 af Tycoon

Er det?


Brugbart svar (0)

Svar #15
19. januar 2022 af jess12

Det er ikke den rigtige fil
 

Brugbart svar (0)

Svar #16
19. januar 2022 af Tycoon

Jo det er


Brugbart svar (0)

Svar #17
19. januar 2022 af jess12

Ja, men noget af det kommer til den prøve (Det er det jeg mener)


Brugbart svar (0)

Svar #18
19. januar 2022 af Tycoon

Facit og opgaver er der.

https://studie.one/


Brugbart svar (0)

Svar #19
19. januar 2022 af jess12

Ved du hvor andre prøvers facitlister osv. er?


Brugbart svar (0)

Svar #20
19. januar 2022 af Tycoon

Undervisningsminsteriets hjemmeside. De er desværre ikke tilladt at dele.


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.