Matematik

6,2 regnskrifter

11. januar 2022 af nhnhn - Niveau: 9. klasse

Regneopskrifter

Opgave 6 giver højst 11 point
 

Herunder er en regneopskrift med 5 trin.
 

Trin Eksempel
Trin 1: Vælg et tal. 30
Trin 2: Skriv det tal, der er 1 større, og skriv det tal, der er 1 mindre end det tal, du valgte i trin 1. 31 og 29
Trin 3: Gang tallet fra trin 1 med sig selv. 30 · 30
Trin 4: Gang det ene tal fra trin 2 med det andet tal fra trin 2. 31 · 29
Trin 5: Beregn forskellen mellem resultaterne af gangestykkerne fra trin 3 og 4. 30 · 30 – 31 · 29 = 1



6.1
Du skal vise med beregning, at resultatet i trin 5 også bliver 1, hvis du vælger tallet 25 i trin 1.


Udtrykket i den røde boks viser regneopskriften på en anden måde.

n2 – (n + 1) · (n – 1)
6.2
Forklar, hvad n betyder i udtrykket.


Linje 1 til 4 herunder viser, hvordan Noah har prøvet at omskrive udtrykket i den røde boks. Han er kommet til at lave nogle fejl.
 

Linje 1: n2 – (n + 1) · (n – 1) =
Linje 2: n2 – (n2 – n + n + 1) =
Linje 3: n2 – n2 – n + n + 1 =
Linje 4: 1

6.3
Forklar, hvilke fejl Noah har lavet.


Udtrykket i den blå boks viser en anden regneopskrift.

n · (n + 1) – (n – 1)
6.4
Skriv en regneopskrift, som den øverst på siden, med trin, der passer til udtrykket i den blå boks.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2022 af PeterValberg

Hvad er det, du har problemer med?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
11. januar 2022 af nhnhn

hele opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2022 af Moderatoren

Start med opgave 6.1. Skriv hvad du er i tvivl om. Hvad har du selv gjort for at løse den?

Du får INTET ud af, at nogen løser den for dig.


Svar #4
11. januar 2022 af nhnhn

6.2 fatter jeg hat af


Svar #5
11. januar 2022 af nhnhn

mener 6,1


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. januar 2022 af Moderatoren

Prøv at sætte 25 ind og udfør så trinene.


Svar #7
11. januar 2022 af nhnhn

har lavet 1 ved bare ikke hvad n² betyder


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. januar 2022 af PeterValberg

n^2=n\cdot n

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. januar 2022 af PeterValberg

Definition på et potenstal:

a^n=\underbrace{\,a\cdot a\cdot a\cdot ....\cdot a\,}_{n\text{ gange}}

fx:

10^3=10\cdot10\cdot 10

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: 6,2 regnskrifter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.