Matematik

Lineær vækst

18. januar 2022 af vana78 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hjælp!! har en matematik aflevering!!

hældningskoefficienten er 5, og jeg skal udfyld en tabel 

x = 0 f(x) = ?

x = 1 f(x) = 9

x = ? f(x) 34


Svar #1
18. januar 2022 af vana78 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2022 af Anders521

#0 Når x = 0, er f(0) = 4. Når f(x) = 34, er x = 6.


Svar #3
18. januar 2022 af vana78 (Slettet)

#2

#0 Når x = 0, er f(0) = 4. Når f(x) = 34, er x = 6.

Kan du måske forklar mig hvorfor


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2022 af ringstedLC

#3:

En lineær funktion kan bla. bestemmes udfra hældningen a af dens graf og et punkt/talpar (xy) og har formen:

\begin{align*} f(x)=y &= a\,x+b \end{align*}

Tabellen angiver talparret (1, 9) for f :

\begin{align*} f(1)=9 &= 5\cdot 1+b\Rightarrow b=\;? \\ f(0) &= \;?\\f(x)=34 &= 5x+{\color{Red} b}\Rightarrow x=\;?\end{align*}

Få meget snart styr på den slags. Det burde være kendt fra Folkeskolen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \#0\textup{ Du har: }\\& y=5x+b\quad \textup{gennem }(1,9)\\\\& 9=5\cdot 1+b\\\\&b=4 \\\\& y=5x+4\\\\\\& y=5\cdot 0+4=4\\\\& y=4\Rightarrow(0,4)\\\\\\& 34=5x+4\\\\& 30=5x\\\\& 6=x\Rightarrow (6,34) \end{array}


Skriv et svar til: Lineær vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.