Matematik

optimering

26. januar 2022 af pandaelsker - Niveau: A-niveau

Hejsa SP

Jeg har en opgave hvor jeg skal optimer det størst mulige areal af to indhegninger. Indhegningerne er rektangulære, og den ene side skal være dobbelt så stor som den anden side. Omkredsen/hegnet er givet til at være 330m fordelt på de to indhegninger.

Jeg har prøvet lidt med nogle forskellige metoder, men jeg får altid det til at sidderne skal være lige lange.

Kan i hjælpe mig på vej :)

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2022 af Tycoon

Kan du vedhæfte hele opgaven?


Svar #2
26. januar 2022 af pandaelsker

håber du Rick and Morty fan

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2022 af Tycoon

Hvad har du problemer med?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. januar 2022 af ringstedLC

Det størst mulige samlede areal fås, når det halve af hele hegnet bruges til hver af  indhegningerne:

\begin{align*} O=165 &= 2\cdot (s+2s) \Rightarrow s=\;? \end{align*}


Skriv et svar til: optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.