Matematik

Grafen for f

26. januar 2022 af mette1337 - Niveau: A-niveau

Hej, sidder med en opgave hvor jeg skal forklare forløbet af grafen for f, ud fra funktionens forskrift. 

Forskriften er f(x) = \frac{(x - 2)}{1.5*x - 2}. Og jeg skal være obs for om der opstår singularitet (tror nok det er hvor den rammer asymptoten)

Kan nogen hjælpe? Mvh Mette


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2022 af mathon

                                               


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2022 af mathon

                     \begin{array}{llllll} \textbf{asymptote:}\\&& x=\frac{4}{3}\\\\&& f(x)\rightarrow \infty \textup{ for }x\rightarrow \frac{4}{3}^-\\\\&& f(x)\rightarrow -\infty \textup{ for }x\rightarrow \frac{4}{3}^+ \end{array}


Svar #3
26. januar 2022 af mette1337

Hvordan kan man se det? Og hvad med singulariteten?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2022 af ringstedLC

\begin{align*} \frac{3}{2}\cdot x-2 &= 0 \\ x=\frac{2\cdot 2}{3} \end{align*}


Skriv et svar til: Grafen for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.