Matematik

Bestem a og b

29. januar 2022 af SilkeBolander - Niveau: A-niveau

Hej jeg er tivivl om hvordan denne opgave skal løses. Jeg ved at punktet skal bruges til noget, men jeg kan ikke lige umiddelbart se hvordan

på forhånd tak:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar 2022 af StoreNord

Du ved også, at f' el lig med o i dette punkt.
Så kan du opstille to ligninger med 2 ubekendte.


Svar #2
29. januar 2022 af SilkeBolander

#1

Du ved også, at f' el lig med o i dette punkt.
Så kan du opstille to ligninger med 2 ubekendte.

ok, men hvordan kan jeg det, når jeg ikke hvad både a og b er? Jeg kan ikke lige helt se det for mig


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. januar 2022 af SuneChr


23a + 2b + 5 = 9   er punktet (2 , 9) indsat i f
Find nu f ' og indsæt x = 2 heri og sæt det hele lig med 0
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. januar 2022 af StoreNord

#2
I de to ligninger skal x være erstattet med 2, så du kan finde a og b.


Svar #5
29. januar 2022 af SilkeBolander

#4

#2
I de to ligninger skal x være erstattet med 2, så du kan finde a og b.

ja men jeg ved ikke hvordan jeg skal lave de to ligninger, jeg havde godt selv sat punktet ind i formlen, men jeg kan ikke se hvordan jeg kommere videre derfra?:)


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. januar 2022 af StoreNord

f'(x)=3ax²+b    =>
f'(2)=3a2²+b = 0   og
         23a + 2b + 5 = 9        gang den grønne med 2 og træk fra for at finde a.


Brugbart svar (1)

Svar #7
29. januar 2022 af mathon

Har du differentieret?


Svar #8
29. januar 2022 af SilkeBolander

#7

Har du differentieret?

det tor jeg ja, men bliver lidt i tvivl nu


Brugbart svar (1)

Svar #9
29. januar 2022 af mathon

se #6


Brugbart svar (1)

Svar #10
29. januar 2022 af StoreNord

#8
Så vis os, hvad du har lavet.


Svar #11
29. januar 2022 af SilkeBolander

#10

#8
Så vis os, hvad du har lavet.

9=a*2^3+b*2+5

og

3ax^2+b

så gik jeg i stå efter dte


Brugbart svar (1)

Svar #12
29. januar 2022 af StoreNord

a*2^3+b*2+5 = 9    =>    8a+2b -4 = 0
3ax^2+b =0             =>    12a+1b   = 0         gang den nederste med 2
og subtraher ligningerne for at finde a.


Brugbart svar (1)

Svar #13
29. januar 2022 af Eksperimentalfysikeren

Du skal indsætte x=2 i det sidste udtryk og sætte det lig med 0, fordi f har maksimum ved x=0 og f'(2) = 0.

Når du har gjort det, har du en ligningk der sammen med den, du har ovenover, kan løses.


Brugbart svar (1)

Svar #14
29. januar 2022 af StoreNord

  8a + 2b - 4 = 0        minus
24a + 2b      = 0


Brugbart svar (1)

Svar #15
29. januar 2022 af StoreNord

-

Vedhæftet fil:Skannet dokument2.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #16
29. januar 2022 af StoreNord

I stedet for at gange en ligning med 2, dividerede jeg den anden med 2.


Skriv et svar til: Bestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.