Matematik

Ordinære differentialligninger!!!!

06. februar 2022 af ClaraAndersen - Niveau: Universitet/Videregående

Hej derude!

Kan i hjælpe mig med denne opgave om ordinære differentialligninger?

Tak på forhånd:))


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2022 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2022 af peter lind

Differentialligningen a*y'' + by = 0 har den karaktristiske ligning ax2 +b = 0 Hvis løsningen til denne ligning er x = ±d er løsningen til differentialligningen

y = c1*edx + c2*e-dx


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2022 af peter lind

se https://da.wikipedia.org/wiki/Wronski-determinant  for definition af wronski determinanten. Hvis der kendes to løsniniger φ og ψ til en ligning som i #2, kan man danne wronskideterminanten w for de to løsninger. Hvis der på højre side af ligningen står g(x) kan man finde den fuldstændige løsning som

y(x) = ψ∫φ*g(x)/w  dx  - φ∫ψ*g(x)/w  dx


Skriv et svar til: Ordinære differentialligninger!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.