Fysik

Henfaldskonstant

07. februar 2022 af Liinesl - Niveau: A-niveau

"Beregn henfaldskonstanten for ^222 _86Rn"

Hvordan beregner man henfaldskonstanten?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2022 af mathon

Ud fra halveringstiden:
                                        \small k=\frac{\ln(2)}{T_{\frac{1}{2}}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2022 af mathon

                                        \small \small k=\frac{\ln(2)}{T_{\frac{1}{2}}}=\frac{\ln(2)}{3.82\;d\o gn}=1.81\cdot 10^{-1}\;d\o gn^{-1}=2.10\cdot 10^{-6}\;s^{-1}


Skriv et svar til: Henfaldskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.