Matematik

Hvordan isolere man?

10. februar 2022 af magipayer - Niveau: C-niveau

Jeg skal isolere h i dette formel.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. februar 2022 af Jones2929

Det er ikke nødvendigt, men jeg ville lægge 10 til pbs, så h/2 står alene til venstre. 

Du skal huske på, at du altid må gøre det samme på begge sider af lighedstegnet (ud over at dividere med 0). Hvad kan du så gøre for, at h står alene? 

Hint: formel 10 i formelsamlingen

https://emu.dk/sites/default/files/2019-11/Formelsamling-Matematik-C-stx-2018.pdf


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. februar 2022 af Jones2929

Måske ville det være fint med et eksempel

h/2 - 10 = M -> h/2 = M + 10: Du flytter 10 - tallet over ved at plusse med 10 på begge sider

h/2 = M + 10 -> (h/2) * 2 = (M + 10) * 2: Du må gange med 2 på begge sider. Dette får h til at stå alene, da du på den ene side af lighedstegnet dividerer 2 med 2. Herfra regner jeg videre.

h*2/2 = (M + 10)*2 -> h = 2M + 20. Til sidst ganger du 2 ind i begge dele af parentesen

Altså har opgaven løsningen h = 2M + 20


Skriv et svar til: Hvordan isolere man?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.