Matematik

kvadratsætning

26. februar 2022 af lovematematik123 - Niveau: B-niveau

Hej. Er der nogen der kan hjælpe mig med at løse følgende opgave: 

Beregn udtrykket: (2a+b)^2, ved hjælp af 1. kvadretsætning (a+b)^2=a^2+b^2+2⋅a⋅b


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2022 af SuneChr

(2a)2 = 22a2 = 4a2


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2022 af PeterValberg

#0 Se eventuelt denne video om kvadratsætningerne < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2022 af Eksperimentalfysikeren

Start med at benytte store bogstaver i kvadratsætningen:

(A+B)2 = A2 + B2 + 2AB.

Så virker det ikke så forvirrende at skrive A = 2a og B = b. Det indsætter du i kvadratsætningen. Derved blver venstre side det samme, som du har stående. På højre side skal du huske at have parentes om 2a.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2022 af SuneChr

At kvadratet af et produkt, er produktet af faktorernes kvadrater, er 6. klassesstof og burde være
fulgt med op i gymnasiets 2. klasse.


Skriv et svar til: kvadratsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.