Matematik

Andengradsligning

06. marts 2022 af magipayer - Niveau: C-niveau

Hvordan finder jeg diskriminaten og hvordan skal jeg skitsere det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2022 af Anders521

#0 Du skal ikke finde diskriminanten, blot vide at dens fortegn er negativ. Tegn en parabel der går gennem det nævten punkt og som ikke skærer x-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2022 af ringstedLC

1. Diskriminanten: Se FS!

2. Du benytter din viden om en parabel med negativ diskriminant. Brug eventuelt P som toppunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2022 af mathon

             \small \begin{array}{llllllll}&& f(x)=a\cdot x^2&+&b\cdot x&+&c\\\\&& f(x)=1\cdot x^2&+&(-5)\cdot x&+&4 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{forskrift:}&&y=ax^2+bx+c\qquad a\neq0\\\\ \textbf{graf:}&&\textup{parabel }\\&&&\textup{sk\ae ring med y-aksen i } \left (0,c \right )\\\\&&& \textup{sk\ae ring med x-aksen i }\left ( \frac{-b-\sqrt{d}}{2a},0 \right )\quad \left ( \frac{-b+\sqrt{d}}{2a},0 \right )\\&&&\textup{hvis }d>0\\\\&&& \textup{sk\ae ring med x-aksen i }\left ( \frac{-b}{2a},0 \right )\\&&&\textup{hvis }d=0\\\\&&& \textup{ingen f\ae llespunkter med x-aksen}\\&&& \textup{hvis }d<0\\\\\\ \textbf{toppunkt:}&&&\left ( \frac{-b}{2a}, \frac{-d}{4a}\right )\\\\\\ \textbf{symmetri om}&&&x=\frac{-b}{2a} \end{array}


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.