Matematik

Kan ikke forstå denne her opgave

07. marts 2022 af LillianHTX - Niveau: A-niveau
Hej! Jeg har prøvet at lave denne her opgave men jeg kan simpelthen ikke forstå den, er der nogen der kan hjælpe?
Vedhæftet fil: IMG_20220307_183325.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2022 af Anders521

#0 Cirklens radius er r = 43+x. Så (½·121)2 + x2 = r2  ⇔  (½·121)2 + x2 = (43 +x)2 ⇔ x = 7245/344 ≈ 21. Dermed må den radius være r = 43+21 = 64, så diameteren er d = 2·r = 2·64 = 128 cm. Jeg er ikke sikker det er rigtigt, men ideen bag udregningerne er at bruge Pythagoras' læresætning.


Svar #2
07. marts 2022 af LillianHTX

Omg tusind tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2022 af ringstedLC

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2022 af ringstedLC

\begin{align*} r^2 &= (r-43)^2+\left (\frac{121}{2}\right )^2 \\ r^2 &= r^2+43^2-86r+\frac{121^2}{4} \\ \frac{d}{2}=r &= \frac{43^2+\frac{121^2}{4}}{86} \\ d &= \frac{43^2+\frac{121^2}{4}}{43}=\frac{\frac{86^2}{4}+\frac{121^2}{4}}{43} =\frac{86^2+121^2}{4\cdot 43}\approx 128.12\,\textup{(cm)} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2022 af ringstedLC

#0: Skriv en sigende titel!


Skriv et svar til: Kan ikke forstå denne her opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.