Matematik

Vejen over Ruyi-bro

18. marts 2022 af Krollo (Slettet) - Niveau: A-niveau

En meget besynderlig opgave fra vores terminsprøve i dag.

Min besvarelse af a) og b) ses nedenunder. Giver den på nogen måde mening? PS: de cirkulære platforme ligger ude i siden, det tog mig sådan ti minutter at opdage det. Måske er jeg bare lidt dum i dag, men delopgave b) er forfærdelig kringlet formuleret, og billedet hjælper ikke spor.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2022 af janhaa

a)

g kan skrives som;

g(x)=129-15\cosh(0,036x)


Brugbart svar (3)

Svar #2
18. marts 2022 af ringstedLC

Ja da.

c) Hun skifter ikke sti, da man følger den blå udenfor skæringerne. Men hun vælger den grønne (som ikke er en parabel, men dog symmetrisk) inden for skæringerne:

\begin{align*} \textup{Forkortelse} &= \int _{-24.82}^{24.82}\sqrt{1+f'(x)^2}-\sqrt{1+g'(x)^2}\,\mathrm{d}x \end{align*}


Skriv et svar til: Vejen over Ruyi-bro

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.