Matematik

MATHON og HEPTAN HJÆLP

20. marts 2022 af yyyyyyyyyyyy - Niveau: A-niveau

Jeg forstår ikke D:


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2022 af janhaa

Gi en bedre overskrift


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2022 af janhaa

a=-2/3

5/3 = b

c = 4/3


Svar #3
20. marts 2022 af yyyyyyyyyyyy

Hvordan kom du frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. marts 2022 af ringstedLC

\begin{align*} f(x) &= a\,x^3+b\,x^2+c\,x+d \\ f(0) &= 3\Rightarrow d=3 \\ f(-1)=f(3)=0 &\wedge f(2)=1 \\ 0 &= a\cdot (-1)^3+b\cdot (-1)^2+c\cdot (-1)+3\quad &\Rightarrow \mathbf{I}:-3 &= -a+b-c \\ 0 &= a\cdot 3^3+b\cdot 3^2+c\cdot 3+3\quad &\Rightarrow \mathbf{II}:-3 &= 27a+9b+3c \\ 1 &= a\cdot 2^3+b\cdot 2^2+c\cdot 2+3\quad &\Rightarrow \mathbf{III}:-2 &= 8a+4b+2c \\\\ \left \{ a,b,c \right \} &= \left \{ ?,?,? \right \}{\color{Red} \neq }\left \{ -\tfrac{2}{3}, \tfrac{5}{3},\tfrac{4}{3} \right \} \end{align*}

Løs ligningssystemet.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. marts 2022 af janhaa

#2

a=-2/3

5/3 = b

c = 4/3

a=1/3

b = -5/3

c = 1


Svar #7
21. marts 2022 af yyyyyyyyyyyy

Jeg forstår ikke svaret, hvor får du de 3 og -1 osv. fra?? ringsted


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. marts 2022 af ringstedLC

"Aflæs nogle punkter på figuren, og ..."


Svar #9
21. marts 2022 af yyyyyyyyyyyy

Nårrr

Så d = 3

men hvad er a, b og c? Jeg er lidt forvirret


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. marts 2022 af ringstedLC

Ja, dét har jeg aflæst som et af punkterne.

Jeg har også opstillet og reduceret tre ligninger med tre ubekendte. Løs dem!


Svar #11
21. marts 2022 af yyyyyyyyyyyy

Det er ret svært at løse dem, da det er bogstaver


Brugbart svar (1)

Svar #12
21. marts 2022 af ringstedLC

#11

Det er ret svært at løse dem, da det er bogstaver

Det er det jo ofte i ligninger.

I hånden:

- Isoler en ubekendt i en af ligningerne.

- Indsæt dens udtryk i de to andre.

-og løs så de to ligninger med to ubekendte.

- Bestem den første ubekendte vha. de to andre.

... eller brug CAS.


Svar #13
22. marts 2022 af yyyyyyyyyyyy

Tak :)


Skriv et svar til: MATHON og HEPTAN HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.