Fysik

stangtennis

21. marts 2022 af ElskerCalculus - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg får (a) til 1.25m over jorden. Jeg er i tvivl om resten af opgaverne...

Hvem kan hjælpe mig?

Vedhæftet fil: fysik.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2022 af Sveppalyf (Slettet)

b)

Skal den ikke bare slås tangentielt med den ønskede cirkelbevægelse?

c)

Tyngdekraften på bolden: mg

Snorkraften projiceret ind på lodret: σ*cos(Θ)

Da der ikke er nogen acceleration i lodret retning, skal disse to kræfter være i balance:

mg = σ*cos(Θ)

Snorkraften projiceret ned på vandret: σ*sin(Θ)

Der virker ikke andre kræfter i vandret retning, men bolden accelererer ind mod centrum, så Newtons 2. lov giver

σ*sin(Θ) = m * ac  <=>

σ*sin(Θ) = m * vt2/r

d)

Vi kan starte med at finde Θ:

sin(Θ) = 1m / 1,5m  <=>

Θ = 42o

og så kan du finde σ vha. (1) og derefter vt i spørgsmål e).


Svar #2
21. marts 2022 af ElskerCalculus

Ahh, du har theta=42 mens jeg fik theta=33.7 i opgave (a). Jeg må derfor tro at jeg har lavet en fejl der. Jeg læser lige det du skriver.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2022 af studentsdu1

Hvordan udregnede du (a ? 


Svar #4
21. marts 2022 af ElskerCalculus

Dine forklaringer giver mening! Jeg kom faktisk frem til det i (d) og (e). Dog lavede jeg en mindre regnefejl i (a), som er rettet til. Det kan betale sig at tegne en figur som støtte.


Svar #5
21. marts 2022 af ElskerCalculus

Hej hahan21

Jeg regner opgave a ved at finde vinklen først. v=arcsin(1/1.5)=41.8. Dernæst regner jeg h=2.5m-1.5m*cos(41.8)=1.38m. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. marts 2022 af studentsdu1

Mange tak for hjælpen!! 


Svar #7
21. marts 2022 af ElskerCalculus

Jeg har en formodning om du også træner op til en kommende fysik eksamen. Har du regnet opgave 2c?


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. marts 2022 af Sveppalyf (Slettet)

#3

Du kan finde den lodrette afstand fra bolden til toppen af stangen med Pythagoras:

x2 + (1m)2 = (1,5m)2  <=>

x = 1,1m

Da stangen er 2,5m høj, så befinder bolden sig i højden:

2,5m - 1,1m = 1,4 m


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. marts 2022 af studentsdu1

Nej desværre, den har jeg også svært ved at gennemskue..


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. marts 2022 af studentsdu1

Nogen der kan forklare mig hvordan man finder frem til σ i spørgsmål (d ? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. marts 2022 af studentsdu1

eller nogen der har udregnet det så jeg kan se om jeg har fået det samme :) 


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. marts 2022 af Sveppalyf (Slettet)

Du bruger bare den formel der er givet i (1).

mg = σ*cos(Θ)  <=>

σ = mg/cos(θ)

σ = 0,060kg * 9,81m/s2 / cos(42o) = 0,79 N


Skriv et svar til: stangtennis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.